Hoe werkt TV ontvangst via de schotel?

Een schotelantenne was iets voor mensen die geen aansluiting op de kabel kregen. Omdat u met een schotel de digitale beelden rechtstreeks van de satelliet ontvangt is deze manier van digitale TV ontvangen het mooist en voordeligst. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een eigen schotel. Met een niet te overtreffen digitale beeld- en geluidskwaliteit en een enorm aanbod aan kanalen, biedt satellietontvangst u keuzevrijheid waar andere aanbieders te kort schieten.

triax

Satelliet systemen/ontvangers voor thuisgebruik

De Nederlandse markt voor satellietontvangst vertoont sinds een paar jaar een aanzienlijke groei. Ruim 1.000.000 huishoudens ontvangen vandaag de dag tv en radiozenders via de satelliet. Allereerst is die groei te verklaren door het toegenomen zenderaanbod. Honderden TV en radio-kanalen, of u kiest voor een systeem voor de Nederlandse kanalen of voor een uitgebreider systeem met de BBC en ITV kanalen, het is allemaal digitaal en van perfecte kwaliteit.

Tenslotte wordt de drempel voor satellietontvangst steeds lager. Schotelantennes worden niet alleen kleiner en onopvallender, dankzij de opmars van gemeenschappelijke satellietontvangst blijven individuele (lelijke) schotels steeds vaker achterwegen. De prijs van een compleet systeem de laatste jaren drastisch is gedaald verdiend een eigen schotelset zich terug in enkele jaren. Hiermee is satellietontvangst een goed alternatief voor kabel of Digitenne.