Het GSO concept

Slechts één schotel voor meerdere aansluitpunten. 

De tientallen schotels aan gevels van flatgebouwen zijn niet alleen zeer ontsierend, maar beschadigen vaak ook het pand. De GSO systemen van Technisat of Giganet bieden dan uitkomst.
In deze concepten worden de huidige kabelnetwerken aangepast of vervangen om signalen van kabel, satelliet en antenne te kunnen doorgeven. Ook digitale diensten van de kabelaanbieder (telefoon en internet) kunnen in dit systeem opgenomen worden.
Met veelal een bescheiden investering kunnen kosten voor herstel van de woningen en aanzichtvervuiling van de woningen worden vermeden.

HDe GSO systemen bieden bewoners veel meer keuzevrijheid, men kan kiezen uit signalen van meerdere aanbieders. Bij GSO-installaties in gebouwen met meerdere wooneenheden volstaat één gemeenschappelijke schotelantenneinstallatie, die onopvallend op het dak kan worden geinstalleerd.
Lelijke schotels aan de gevel zijn voorgoed verleden tijd.

Weg met die lelijke schotels aan flats, dat kan met een GSO oplossing van SMH

 

 

De Techniek

Bij de installatie van een GSO-systeem in een renovatiepand, is de aanpassing van het bestaande coax-kabelsysteem doorgaans voldoende. Let wel: aanpassen van bestaande distributiesystemen is alleen mogelijk wanneer de buizen groot genoeg zijn om de coaxkabel te vervangen en indien noodzakelijk nieuwe kabels te leggen. Bij nieuwbouw kost het ‘meenemen’ van GSO bij de aanleg van kabelgoten en buizen overigens niet veel meer dan de materiaalkosten. Deze tekst geeft u inzicht in de belangrijkste technische aspecten van GSO-installaties.

GSO oplossingen

 

Toevoegen van andere signalen

Programma’s van andere satellieten kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan het ruime boeket van het ASTRA Satellietsysteem. Maar ook kabel of Digitenne kanalen kunnen worden toegevoegd aan het zenderpakket.